Tjänster

Problem med datorn

Problem med datorn?

Det finns två huvudområden som orsakar problem med din dator och de är mjukvara och hårdvara.

Programvara är relaterad till allt som kan installeras på din dator såsom program, drivrutiner och skadlig kod. Hårdvara är relaterad till dina komponenter som utgör din dator som moderkort, processor, grafikkort, hårddisk etc.

Innan vi kan komma igång med just ditt problem behöver vi lite grundläggande information om din dator som fabrikat, modell, serienummer och om du har ett Dell ev. service tag nummer.

Virus

Virus angrepp?

Sedan Microsoft blev det mest populära alternativet för ett operativsystem – hackare laddar upp virus skadlig programvara som lätt kan infektera din dator.

Många tror att den inbyggda Windows Defender i Microsoft är ett tillräckligt bra skydd – men det är långt ifrån själva fallet. Om du har problem med popup-fönster, är din dator trög – då kan detta vara relaterat till en virus-/malware infektion.

Många gör misstaget att välja fel antivirusskydd. Många av de gratis är för påträngande och kan orsaka problem för datorn om man inte medveten om hur programmet ska ställas in på rätt sätt.

Vi har många års erfarenhet av att hjälpa kunder att välja rätt antivirusskydd.

Kontakta DN för mer information!

Problem med nätverket?

Vi kan hjälpa till med alla typer av nätverksbehov – oavsett om det är att installera en ny router eller flytta din router till en ny plats och du behöver hjälp med kabeldragningar osv.

Ett vanligt problem nuförtiden är att det trådlösa nätverket har slutat fungera i datorn efter en Windows-uppdatering. Oroa dig inte! Sådana problem kan vanligtvis åtgärdas genom att installera om dina trådlösa drivrutiner.

Network
Bygga dator

Köp eller bygga dator?

Behöver du hjälp med att köpa en ny dator? Vill du diskutera möjligheten att uppgradera din befintliga dator eller till och med hjälpa till med att bygga en dator utformad just efter dina behov?

Oavsett om det är hjälp med att uppgradera minne, uppgradera ett grafikkort eller byta ut den befintliga hårddisken mot en snabbare effektivare – då kan vi hjälpa dig!

Installera program?

Internet har blivit galet med appar. Allt verkar handla om appar och att installera dem. I verkligheten är appar applikationer eller vad vi är vana vid att kalla program/mjukvara.

Vi kan hjälpa dig med nästan allt som har med installation att göra. Oavsett om det är att installera en ny skrivare, ny router, Microsoft Office, ominstallera eller återställa din dator till fabriksinställningarna – då kan vi hjälpa dig!

Vi gör allt detta och mycket mer!

Installera program
Långsam dator

Långsam dator?

Det är många saker som orsaker att datorn gå långsam.

Det kan vara ett virus eller skadlig programvara, datorn är inte uppdaterad, hårddisken är gammal och kanske har problem eller det kan vara för lite systemminne. Det finns många andra skäl för att du upplever problem.

Ibland kan en snabb titt på datorn avslöja vad som orsakar problem – men i de flesta fall behövs en serie tester.

I sådana situationer när du upplever olika problem – är det bäst att lämna datorn in till oss och vi kan utföra några tester för att se vad som kan behöva göras för att fixa datorn.