En del problem kan leda till att man behöver installera om datorn. Detta är också oftast det snabbaste sättet att fixa datorn om man inte hittar orsaken till problemet på en gång.

Du kan också ha mycket nytta av att skapa en återställnings-cd efter denna ominstallation, som förenklar i de fall du måste installera om din dator igen i framtiden

Vad ingår i min tjänst OMINSTALLATION

Om jag ska nollställer eller installera om din dator som tex är tre år gammal, så ingår många moment som kanske inte ingår i andra företags ominstallationstjänst. Tänk på detta om du ska jämföra priser och innehåll i tjänsten.

I min ominstallation ingår att spara dina filer, exportera inställningar från tex Outlook, nätverksprofiler, själva ominstallationen av operativsystemet, följt av alla de uppdateringar av system och program som kommit sedan datorn köpts .

Många frågar om alla uppdateringar behövs och svaret är oftast ”Ja” då de skapas för att åtgärda eventuella fel som tillverkaren upptäckt.

Uppdateringarna kan ta många timmar och det blir långa perioder där datorn arbetar själv. Genom att komma med datorn till mig, kan jag arbeta med annat under dessa perioder, så att du inte behöver betala för de timmar datorn klarar sig utan mig.

Ett tillägg till min ominstallationstjänst är att skapa återställnings cd:n

Att tänka på inför ominstallationen av din datorn

När du vill låta DatorNissen installera om datorn så finns en hel del att tänka på för att inte tappa information som du vill ha kvar. Självklart blir bilden en annan om datorn redan kraschat, då kanske en del av nedanstående inte kan genomföras, som att exportera e-post

Skriv ned följande för att ge till DatorNissen:

Var du har sparat dina filer/foton etc. (t.ex. under vilka mappar)

Om du vill spara ev. favoriter som du har på Internet

Vilka program du vill installera

  • Operativsystem (Windows XP, Vista eller dyl)
  • Officeprogram (t.ex. Microsoft office med word, excel, eller Open Office etc)
  • Anitvirusprogram
  • Acrobat reader
  • Internetbankens program, med inställningar och lösenord
  • E-post program
  • Bredbandskontoinformation
  • Program till t.ex. skrivare, webbkamera, skanner osv
  • Ev övriga program

Andra inställningar du gjort på datorn som du vill ha efter omstallationen

Om du vill att jag ska föra över E-post från ett konto till ett annat (fungerar inte alltid smärtfritt)

Alla lösenord och användarnamn som behövs för allt ovanstående

Du måste också samla ihop alla dina relevanta program-cd-skivor, eventuella licensnummer, produktnycklar, servicetags (gäller Dell-datorer),serienummer etc

Du bör också, om möjligt, själv föra över filer, foton etc på ett usb minne eller cd/dvd så att både du och DatorNissen har dessa i säkert förvar inför ominstallationen.

Kontakta DatorNissen om det är något av ovanstående som du inte är säker på vad som avses, eller var man kan hitta informationen.