Jag försöker förklara saker utan för mycket tekniska ord

Om jag hjälper dig med ett problem så försöker jag att efter en ca timmes arbete stanna upp och ge dig en uppskattning om hur lång tid problemet kan ta att lösa, och därmed ge dig en chans att avbryta om du känner att du inte vill fortsätta. (med reservation för det faktum att datorer är komplicerade varelser som inte alltid reagerar som man väntat sig…..)

Jag använder alltid anti-stat sladd och anti-stat matta när jag ska jobba med insidan av en dator.

Jag gör en back up på dina filer i de fall din dator ska ominstalleras, samt följer en checklista för att veta att jag inte glömmer något viktigt.

Jag behandlar all information med tystnadsplikt och ger dig gärna ett sekretessavtal om du vill ha detta.

Jag ger inte tillbaka datorer ouppdaterade

Garanti

Nästan allt vi köper kommer med en garanti. Garantin som gäller vid köp av varor från DatorNissen är den standard-garanti från tillverkare och leverantörer. Garanti på elektroniska varor är ofta 1 till 2 år. För mer information om dina rättigheter som konsument klicka på länken nedan. Bifogad är också de relevanta garanti- och reklamationsreglerna som PDF-filer.

guarantee
defective_goods

Datorer är komplicerade och om jag installerat nya komponenter i en dator, eller försökt lösa problem som uppstått, så betyder tyvärr inte detta att du aldrig får problem med din dator igen.

Om ett problem uppstår efter att jag löst ett annat, betyder det heller inte automatiskt att det är för att jag orsakat det. Om jag sätter in en ny hårddisk för att din dator ska få ett längre liv, är inte det en garanti för att en annan komponent kanske lägger av om en vecka eller månad.

Har jag gjort något fel står jag så klart för detta, men det är också viktigt att ni tror på mig om jag säger att det jag gjort för er inte orsakat eventuella andra problem som uppstått.

"Ett ömsesidigt förtroende och respekt för varandra är en absolut nödvändighet för både en nöjd kund och DatorNissen."

Om det fortfarande finns något du undrar över – då ska du ta kontakt med mig och jag kommer att göra mitt yttersta att besvara dina frågor. Du kan kontakta mig via telefon, e-post eller mitt kontakt formulär vilket du hittar här.