Linux (Forts)

En annan distribution som har sina rötter i en annan Linux-version är Sabayon. Sabayon har sina rötter i Gentoo. Liksom många andra försöker Sabayon bara lägga lite extra som inte finns i en standard Gentoo. Individualitet är nyckeln här! Det handlar inte om Gentoo är bättre än Sabayon eller vice versa.

sabayon

Det finns ett enormt intresse i att finslipa redan befintliga stabila distributioner. Det är denna individualitet som gör dem så tilltalande för den som är intresserad av Linux!

Medan vi är på ämnet om distributioner som baseras på befintliga distributioner... Jag letade efter något nytt att testa och letade igenom listan på Distrowatch för att se om det fanns något som fångade mitt intresse... jag hade inte gått ner speciellt långt när jag kom till Dreamlinux. Dreamlinux var precis vad jag letade efter på den tiden.

dreamlinux

Dreamlinux är en brasilianskbaserad distribution som har sina rötter i Debian. Jag blev kär i denna distro som har tagit en Mac's utseende och massor av annat som tilltalar.

Dreamlinux har som de flesta distributioner, ett forum för användare där de kan få hjälp med olika problem när och där de uppstår. De flesta, om inte alla av dem som arbetar på dessa forum, gör det helt gratis. Jag, liksom många andra före mig, har sökt om hjälp och hjälpt andra på sådana forum

Tyvärr har jag inte haft tid sedan jag startade mitt företag att vara på forumet för att hjälpa så kallade "Dreamers" ... och ännu tråkigare - utvecklingen av Dreamlinux har haft sina problem och verkar ha avtagit för tillfället.

Jag vill dock tillägga att jag önskar teamet på Dreamlinux välgång och jag hoppas att få se att en ny Dreamlinux släpps inom en snar framtid ..

 

DatorNissen

Här kommer en intressant Linux OS Black Panther som har sina rötter i flera olika Linux-distributioner som Mandriva, Fedora och Ubuntu. Distrowatch förklarar vidare:

black_panther

"blackPanther OS är en ungersk linuxdistribution som lånar funktioner från andra stora projekt, bland annat Mandriva Linux (grafiska konfigurationsverktyg), Fedora (grafiskt användargränssnitt) och Ubuntu (drivrutinhantering). Denna distribution är avsedd för användning i skolan, hemma och på arbetet eftersom den innehåller applikationer för vanliga dagliga sysslor, såsom tidsplanering, kontorsarbete eller mediauppspelning ".

Linux försöker tilltala nästan alla. Denna nästa Linux OS som kallas Vinux är enbart avsedd för användare med nedsatt syn. Vinux har sina rötter i Ubuntu och naturligtvis Debian.

vinux

Detta OS har verkligen gjort sitt bästa för att göra det till en användarvänlig upplevelse för halvblinda och till och med blinda. De har lagt till två full-skärmsförstorare, global teckensnitttstorlek och färgväxlingshjälpmedel. Det finns även out-of-the-box stöd för USB-punktskriftsskärmar

Vinux live-cd:n startar direkt i Orca skärmläsaren vilket gör det enkelt att navigera i den grafiska skrivbordsmiljön GNOME genom att använda tangentbindningar. För dem som föredrar att arbeta i enkla textbaserade konsolen finns en pratande skärmläsare samt YASR- en hybridskärmläsare som kan köras i antingen konsolläge eller i en virtuell terminal på GNOME-skrivbordet.