Bakgrund

Jag skulle vilja ägna dessa sidor till Linux för att ge dem som är intresserade i ett alternativt operativsystem - någonstans att börja!

OK. Det finns en lång historia innan Linux och som förtjänar ett omnämnande. Informationen kring historia innan Linux är lite tungt för just detta forum - och därför vill jag ge lämplig länkar för dig som vill gräva lite djupare.

Min första introduktion till datorer var när min flickvän köpte vår första dator genom företaget hon arbetade åt. Datorn var en Compaq Presario och hade vid denna tidpunkt den omtalade Windows '98. Jag bör påpeka att jag gjorde en kommentar om datorer som lät så här "du kommer aldrig se mig sitta framför en dator". Jag skrattar fortfarande varje gång när jag tänker på detta uttalande......

Varför blev jag intresserad av Linux? Tja, det började med att jag lärde mig om Windows och efter min första datorkrasch blev jag intresserad av hur Windows fungerar. Jag pratade med killarna på min lokala gym om datorer och Kent, en kille jag har känt i flera år nu, nämnde ett alternativ till Microsofts Windows och att alternativet var Linux.

tux

"Linux? Vad är Linux, frågade jag". Jag minns inte Kents exakta ord men något i stil med "Om du verkligen är intresserad av datorer på programnivå - då är Linux något för dig."

Sedan det första mötet med Linux har jag testat många olika varianter från Slackware, Debian, Ubuntu, Fedora, Mandriva, Ubuntu .... listan är lång. Jag är medlem på så många Linuxforum på webben att jag har tappat räkningen. Sakta men säkert har jag lärt mig en hel del om Linux och har hjälpt många på forum runt om i världen och många har hjälpt mig! Linux har blivit synonymt med en familj av människor som har en vilja att hjälpa varandra och kamratskapen är ganska speciell.

Om jag inte har tråkigt brallorna av dig - så låt oss titta lite närmare på tiden före Linux och där allt började