Hej till alla!

 

Jag har läst en hel del om Microsoft Windows 10 på senaste tiden och det som har kommit fram är väldigt skrämmande.

 

Med lanseringen av Windows 10 har Microsoft förnyat sina villkor gällande sekretess och avtal för deras tjänster. Båda avtal är väldigt långa och de flesta av oss bara godkänner dessa och kör vidare.

 

Tack vare några ändå har läst villkoren har en hel del oroväckande information kommit fram.

 

I Windows 10 finns det många olika tjänster som samlar information om oss. Den första som jag tänker på heter Cortana och här nedan är en direkt beskrivning av tjänsten i Windows 10 from Microsofts egen webbsida.

 

Cortana är din smarta ny personlig assistent.

 

Cortana hjälper dig att hitta saker på din dator, hantera din kalender, spåra paket, hitta filer, chatta med dig och berätta skämt. Ju mer du använder Cortana, desto mer personlig din upplevelse vara.

 

Till en viss del kan detta vara bra så att våra upplevelser med Microsoft blir bättre och bättre – men det finns en väldigt negativ sida av denna insamling av personliga information och det är det som många har blivit väldigt upprörd över.

 

För att möjliggöra Cortana att ge personliga erfarenheter och relevanta förslag, samlar Microsoft och använder olika typer av data, såsom enhetens plats, data från din kalender, de appar du använder data från din e-post och textmeddelanden, de som du ringer till, dina kontakter och hur ofta du kan interagera med dem på enheten.

 

Cortana lär också om dig genom att samla in data om hur du använder din enhet och andra Microsoft-tjänster, såsom musik, larminställningar, om låsskärmen är på, vad du se och köpa din bläddra och Bing sökhistorik och mycket mer.

 

" Det är ”mycket mer” som många har undrat över…

 

Här har jag bara tagit fram två stycken som många har blivit upprörd över…

 

Jag vill inte skriva om alla detaljer kring detta och ber alla att göra en liten sökning med Google för att ta reda på vad som sagts och skrivits om Microsoft 10.

 

Klicka på länken nedan "Svd Näringsliv"

 

Svd Näringsliv skriver en hel del om mångas oro gällande uppgraderingen.

 

Det finns ett sätt att stänga av alla de tjänster som spionera på oss, men det finns en risk för att Microsoft kommer med en uppdatering som återställer allt igen.

 

Jag personligen kommer inte att uppgradera till Windows 10 och kan inte rekommendera att mina kunder göra det.

 

Jag tycker att Microsoft har gått för långt med att skapa ett operativsystem som samlar information om oss som kan lämnas över till myndigheterna om de tror någon har brutit mot lagen osv.

 

Jag bifogar de nya villkor från Microsoft....ifall att någon vill läsa dem!

 

privacy_policy
service_policy

Martyn